4. november 2008

Päevapiltniku juures

Ühel päeval selgus, et mu elamisluba hakkab aeguma ja on vaja seda politseisse pikendama minna. Türgi elamisluba on selline väike sinine vihik, mis ilusti rahakotti ära mahub ja mida peab kogu aeg kaasas vedama. Kui aga politsei või jandarma rahvast kontrollib, siis on kasulikum vait olla ja teha nägu, et oled lihtsalt üks turist. Eriti siis, kui türgi keelest aru saad, sest nende ametnike käitumine võib teinekord väga vastik olla ja siis on raske suud pidada.. ja suupidamatus võib siin kalliks maksma minna!

Elamisloa pikendamiseks oli vaja mõned dokumendifotod teha. Suundusin lähima Kodaki sildiga poekese poole, mis on peaaegu 24 h avatud nagu ka kõik muud Alanya erapoekesed. 16 pilti tehti ära 15 minuti jooksul maksumusega 10 YTL. Selgus, et poekeses trükitakse ka üsna soodsalt fotosid paberile - 35 kuruši eest, mille ma kohe 30-e peale kauplesin.

Õhtul piltidele järgi minnes küsis soliidses eas fotograaf, et kas ta võib minust mõned stuudiopildid teha. No miks mitte? Klõpsutaski siis oma 50 pilti kokku, peale seansi lõppu tegi ettepaneku minna ka mõnikord mereäärde klõpsutama. No selle mõtte laitsin ma kohe maha.. ja ega ma tööd ei otsi ka hetkel!

1 kommentaar:

mererohi ütles ...

A pane siis mõni pilt ka siia.