8. detsember 2007

muusikast

Türklased armastavad ja austavad väga muusikat. Rahvamuusikat ei ole keegi ära unustanud, seda kannavad ette isegi tänavalaulikud, kui neile natuke raha anda. Kui kellegi kodulinnas annab uustulnuk välja CD, siis ta saab kindlasti rikkaks, sest kõik kohalikud ostavad seda ilmtingimata - meie linna laulja ikkagi!

Koorilaulu traditsioon puudub siinmail täiesti. Meie oleme harjunud sellega, et jõulude ajal kostub kirikutest jõulumuusikat. Siin ei peeta üldjuhul jõule ega laulda ka Jeesuse sünnist laule. Enamasti elavad siin islmiusulised türklased, kurdid, araablased, iraanlased jne. Nende seas leidub aga ka vanu kristlikke perekondi armeenlaste, kreeklaste ja araablaste seas. Türklaste seas on kristlasi vähe - enamasti vaid need, kes on pöördunud ristiusku viimase 30 aasta jooksul. Seetõttu ei ole nad palju jõululaule laulnud ega kuulnud.

Antalya Uue Testamendi Kogudus korraldab sel aastal juba teist korda jõulukontserdi, kus lauldakse meile tuntud jõululaule türgi keeles. Koorijuhtideks on Metin, Vedat ja .... mina :)) ja sellelt lingilt võite meid kõiki kolme ka näha http://www.youtube.com/watch?v=-C-u-9JrWok

1 kommentaar:

maris ütles ...

Nii huvitav oli videolt vaadata sind koos türklastega ülistamas! Vaata,et sa siis türklasi ära ei europoliseeri! Ha-haa,väike nali.
Aga igal juhul olge väga õnnistatud jõulukontserdi korraldamisel!