9. detsember 2007

jalgpall ja koorilaul

Rahvussport on siin jalgpall. Minu toa aknast avaneb vaade linnastaadionile, kus korraldatakse kontserte, koosolekuid ja võistlusi. Täna oli siis jalgpalli päev. Võistlesid kohaliku tähtsusega linnaklubid, aga staadion oli vaatamata külmale ilmale rahvast täis. Rõdudelt lasti alla Türgi riigilippe ja jalgpalliklubide embleemidega loosungeid. Meie rõdul olid need ka olemas. Peremees ütles, et meie suur rõdu on juba aegsasti fännidele ära broneeritud, kust avaneb väga hea tasuta ülevaade kõigest, mis staadionil toimub. Pildil on näha, kuidas rahvas juba varakult paremaid kohti hõivab.


Täna oli siis ka esimene kooriproov peale teenistust. Päris kohutav oli ausalt öeldes. Kooris on u 20 inimest, mõned neist ei pea viisi ja mõni unustab viisi kohe ära peale seda, kui ta seda laulnud on. On ka selliseid, kes laulavad solistina väga hästi, aga koorina pole kunagi praktiseerinud. Kirju seltkond. Peame kõvasti harutama. Järgmine harjutus on täielikult minu peal, sest Metin sõidab kuhugi ära.


Peale kooriproovi läksime sööma Paša Kebabi. See on lemmikkoht, mis asub umbes 15. min. jalutuskäigu kaugusel St. Poul´s Placest ja kus sageli käiakse. Seal pakutakse eelkõige kõikvõimalikke liharoogasid - kebabeid, grille jne. Kuna pühapäev on paljudele türklastele ainuke vaba päev nädalas, siis tahetakse seda võimalikult hästi ärakasutada - niisiis sõitsime veel ka bowlingut mängima. Ma sain 104 punkti!


Planeerin sõita homme külla Heidile, kes elab Antalyast umbes 120 km kaugusel Finikes. Ta on sakslane, kes siin juba mõned aastad elanud. Kuna ta lendab neljapäeval jõuludeks koju, siis on mul on ainus võimalus teda näha talle homme külla sõites.




2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

104 punkti? Mängus, milles ma viimati osalesin, sai võitja vist 57. Teinekord lähme mängima ja vaatame seda asja!

Anonüümne ütles ...

tere,Helen!
ma sain oma viimases mängus... 101 siis 108 ja kolmandal korral 66 punkti(siis ka kaotasin kõigile).mängisin seda mõned päevad tagasi oma sünnpäeval koos paari Oleviste noorega.